Engaging with the world
Eriksens nettsted

  • facebook
  • wordpress
  • yu
  • Academia
  • UKflag

 

 

 

 

 

Romaner etc.

Tekst kommer …

 


 

barra

 

Veien til Barranquilla (2012)

 

Det var aldri meningen at Simón Arriba de las Casas skulle tilbringe hele livet i Bogotá, men han hadde liksom aldri kommet seg videre. Først den dagen han overrasket seg selv ved å kjøpe en sombrero vueltiao, innså han hva han måtte gjøre.


Med Pablo Henriquez forholdt det seg annerledes. Hans planer begrenset seg til å tjene seg rik på Grønland eller i Australia eller et lignende sted før han fylte tyve. Da han fikk to kidnappere etter seg på halloween-kvelden, forandret alt seg for ham også.


Både Simón og Pablo vet utmerket godt hvor de kommer fra, men de aner ikke hvilke vindmøller de må nedkjempe for å komme seg videre. Det eneste de vet med sikkerhet, er at de må komme seg til Barranquilla.


"Veien til Barranquilla" er fortellingen om Simón og Pablo, men det er også en historie om fattigdom og rikdom, håp og skuffelser, dufter og stanker i dagens Colombia. Les mer her!

 

Dag Johan Haugerud: Thomas Hylland Eriksen og historien om origamijenta

 

origami

 

head

 

Siste dagers heldige (1999)

Det ville være en overdrivelse å påstå at min første roman fra 1999 ble mottatt med trampeklapp av et begeistret kritikerlaug. Den ble imidlertid ikke slaktet overalt. Opptil flere anmeldere likte boken! Men noen klassiker ble den ikke, gitt. Et par år etter utgivelsen laget jeg imidlertid en hypertekstversjon av boken, og ettersom Siste dagers heldige er en ikke-lineær fortelling som holdes sammen av et nettverk av assosiasjoner og ikke av en utviklingshistorie om en jeg-person eller et plot med helter og skurker, fungerer hyperteksten etter min ringe mening ganske godt, kanskje bedre enn den trykte varianten. Her er den iallfall!

 

network

 

Network/Network.html

 

network